Hétköznapi sikereink – önbizalomról a Kollázs Lakásklubban

Kollázs Lakásklub. Ide indultam szombat délután az őszi napsütésben. Egyórás előadást tartani az önbizalomról. Máshogy alakult. Az előadásból műhely lett, az egy órából erős másfél. A téma viszont maradt.

A nappaliban köröttem talpraesett nők, akik minden nap átverekszik magukat a munka és magánélet kihívásain. Megoldanak, eljutnak, kitalálnak, létrehoznak, végigcsinálnak, kibírnak. Sokmindent.  És legyintenek: Csak teszem a dolgom….

/Félreértés ne essék, nem csak a nők teszik meg ezt nap, mint nap…de erről majd máskor, ha legközelebb férfiakkal beszélgetek….. /

Senkit nem ismertem korábbról, mégis minden gondolatban volt valami ismerős. Vagy nem is a gondolatok, hanem inkább az érzés?!

Lehet-e büszkének lenni erre? Elismerjük-e mindennapi teljesítményeinket, hétköznapi kötéltáncainkat, apró győzelmeinket az idővel és a feladatokkal való küzdelemben? Önbizalom vagy nagyképűség elismeréssel tekinteni önmagamra? Miközben szeretetet és elfogadást igyekszünk adni a hozzánk közel állóknak, meg tudjuk-e tenni ezt saját magunkkal? “Ma is megtettem!” – vajon beképzelten hangzik?

És végül: Milyen elismerést, megerősítést, biztatást kapni?

A visszajelzésekből ítélve egyszerre varázslatos, felszabadító és zavarbeejtően szokatlan. Szokatlan nem legyinteni és azt mondani: “csak teszem a dolgom….”, de az elismerés, a megerősítés, a biztatás mosolyt csal az arcokra. Energiát, kapcsolódást, oldottságot teremt. Amiből adni is könnyebb.

Nem végső, nagy igazságokra találtunk, hanem élményekre. A közös élményekből ebben a különleges lakásklubban igazi kollázs született: nem újságpapírokból, fényképekből vagy használati tárgyakból, hanem gondolatokból, érzésekből, kérdésekből és energiákból. Útkeresés és inspiráció, ahogy a valódi alkotáshoz illik.

  img_1634 img_1635 img_1636 img_1637  img_1639

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.