Életszerepek tréning

Változások sorozata.  Életünkben újabb és újabb életszerepeket töltünk be, sőt minden életszakaszban egyszerre több között is egyensúlyozunk. Egyszerre – hol egymást erősítve, hol egymással versengve – vagyunk szerelmi, később házastársi kapcsolatban, tanulunk iskolarendszerben vagy azon kívül, vagyunk gyerekei és/vagy szülei valakinek, végzünk munkát, tartunk fenn lakást, vezetünk háztartást, vagyunk barátok és barátnők, űzünk sportot vagy hobbit.  Minden szerepünkben magunkat adjuk, magunkból adunk: időt, energiát, figyelmet.

Hétköznapjainkban sem mindig egyszerű megteremteni az egyensúlyt ezek között a szerepek között, de elboldogulunk velük. Ha azonban egy vagy több területen is változással nézünk szembe, akkor sok esetben összevisszaságot, túlterheltséget, feszültséget élünk meg. Igaz ez akkor, ha veszteség ér bennünket (válás, nyugdíjazás, munkanélküliség, gyerekek kirepülése), de akkor is ha egy pozitív fordulat kihívásainak kell megfelelnünk (gyerekszületés, házasság, kinevezés). Talán furcsa, de ez utóbbi is megterhelő és alkalmazkodást igénylő, a stressz skálán (Holmes-Rahe) közel azonos értéket mutatnak.

Itt a helyed a tréningen, ha:  

  • Olyan új életszakaszba érkeztél, amiben még nem találod a helyed (pl. kapunyitási krízis, életközepi válság, önállósodás).
  • Saját döntésre vagy külső erők hatására váltottál, de még nehezen engeded el a korábbit és találod meg magad az új helyzetben  (pl. munkahelyváltás, új országba költözés, párkapcsolati veszteség, iskolaváltás).
  • Ha a változással kapcsolatban tanácstalanságot, vagy dühöt, elkeseredést élsz meg, (ami teljesen normális), de úgy gondolod, hogy elfogadó környezetben megosztva könnyebben tudnál továbblépni, vagy  úgy érzed, hogy már túl régóta vagy foglya ezeknek az érzéseknek.

Amit a tréning nyújthat Neked:

  • A saját erőforrásaid megtalálását, rendszerezését, felerősítését.
  • Az elmúlt időszak feldolgozását, pozitív tapasztalatainak felismerését.
  • A jelen kihívásaihoz teret az átgondolásra, újratervezésre és támogató légkört a megvalósításhoz.
  • A jövővel kapcsolatban saját helyednek megtalálását, és hatékonyabb, magabiztosabb önmagadra való rátalálást.

Időtartam: 4 alkalom (4×4 óra)

Csoportvezetők: Perényi Andrea, Panyi Anna

Helyszín: Művelődési Szint (Müszi) – Budapest, Blaha Lujza tér 1.

Időpontok: október

Jelentkezés: az alábbi űrlap kitöltésével.

Részvételi díj:

  • Teljes ár: 43.200 Ft (2.700 Ft/óra)
  • EarlyBird  AKCIÓ (első 5 jelentkező): 38.900 Ft